Top Site Net Features | Register | Login

3 Beginnerstips voor solo reizen

Solo reizen is een geweldige manier om tijd voor jezelf te nemen, je grenzen te testen, de wereld in je eigen tempo te verkennen en contact te maken met andere reizigers en de lokale bevolking. Het is ook behoorlijk populair.

Hoe fantastisch solo-reizen ook kunnen zijn, het plannen van je eerste reis kan ontmoedigend zijn als je bedenkt hoe je veilig kunt blijven en zelf een reis naar een nieuwe plek kunt financieren. Je vraagt ??je misschien zelfs af of het echt leuk gaat worden!


Geen zorgen. Met slechts een beetje planning met behulp van Vakantie naar Spanje in de winter, kunt u voorzien in uw emotionele, logistieke en veiligheidsbehoeften terwijl u alleen op verkenning gaat. Hier zijn drie tips om voor jezelf klaar te staan ??voor een veilig, leuk en flexibel avontuur.

1. Plan om bij daglicht te reizen

Negeer die ultra-goedkope aankomstvlucht van 2 uur 's ochtends, hoe verleidelijk ook, en ga voor een vlucht die overdag aankomt. Dan is het vervoer over land naar uw accommodatie gemakkelijker, goedkoper en veiliger - en dat is belangrijk als u alleen bent.

Overdag zullen er meer taxi's, shuttles, openbaar vervoer en andere opties zijn (dat wil zeggen, een medereiziger ontmoeten die in dezelfde richting gaat en een Uber splitsen). Het is niet leuk om in het donker op een nieuwe plek te landen, alleen om te ontdekken dat de taxi's waarvan je aannam dat ze buiten de luchthaven zouden staan, er niet zijn en dat je geen telefoondienst hebt om er een te bellen.

Je besteedt ook overdag minder aan vervoer over land - de $ 50 die je bespaart op een nachtvlucht kan teniet worden gedaan door te betalen voor een Uber om middernacht in plaats van de openbare Deze blogpost bus die om 20.00 uur stopte. Alleen vervoer vinden is overdag veiliger en als u van plan bent op een drukke tijd aan te komen, is de kans groter dat er mensen zijn om mee te wachten.

2. Plan uw reis om alleen tijd in evenwicht te brengen met eendaagse of meerdaagse tochten met een groep.

Omdat het de eerste keer is dat u alleen reist, wilt u misschien wat comfortabele menselijke interactie plannen. Als u een of twee keer deelneemt aan een reisgroep tijdens uw reis, krijgt u contactpunten van gemeenschap en gelijkgestemde reizigers.

Groepsreizen zijn een leuke pauze om naar uit te kijken als je je zorgen maakt dat je eenzaam zou kunnen worden, geen tijd hebt om de logistiek voor een bepaalde bezienswaardigheid of locatie te plannen, of niet zeker weet hoe lang je het aankunt om alleen met een huurauto te rijden de verkeerde kant van de weg. Als u zich zorgen maakt over uw veiligheid als individuele reiziger op een bestemming die u echt wilt zien, is deelname aan een groepsreis een geweldige oplossing.

U kunt dergelijke groepsreizen misschien afschrijven als alleen van toepassing op eenlingen of gepensioneerde stellen of mensen die te lui waren om zelf reisgidsen te lezen, maar sluit ze niet te gemakkelijk af. Beschouw groepsreizen in plaats daarvan als hulpmiddelen om toegang te krijgen tot nieuwe plaatsen en om uw reisplannen te vereenvoudigen.

3. Verpak ten slotte zo min mogelijk hoeveelheid.

Licht inpakken met een rugzak opent nieuwe reisopties. Als lichte inpakker kun je in een drukke metro in Tokio passen, je bagage meenemen op een scootertaxi op Bali, liften door Nieuw-Zeeland in een toch al overvol busje of zelfs een e-bike door NYC nemen.

Met lichte bagage kunt u desgewenst tussen bestemmingen wandelen. Als individuele reiziger zonder een begeleider om huurauto's of taxitarieven mee te splitsen, bespaart dit ook geld. Wat je ook inpakt, je zult er verantwoordelijk voor moeten zijn - niemand anders zal die tassen dragen!

Licht inpakken stelt je ook in staat om meer mensen te ontmoeten: je zult niet degene zijn die achterblijft bij de massa met een gigantische tas; je zult niet zweten als je door de straat sjokt met rugzakken vastgebonden aan je rug en borst. In plaats daarvan loop je nonchalant over straat met de vrijheid om elke winkel of café binnen te lopen zonder je zorgen te maken dat je dingen omver kunt gooien als je door de deur loopt.

About This Author


Clayton SkaaningClayton Skaaning
Joined: February 26th, 2021
Article Directory /

Arts, Business, Computers, Finance, Games, Health, Home, Internet, News, Other, Reference, Shopping, Society, Sports