Top Site Net Features | Register | Login

Araç Kampanyaları Sektör İçin Olmazsa Olmaz mıdır?

Araç kampanyaları eminiz ki sektör için gayet önemli bir konumdadır ve bu tartışmaya ne kadar açık bir konudur bilinmez ancak bizim burda irdelemek istediğimiz konu daha çok araç kampanyalarının sektörde olmazsa olmaz bir konumda olup olmadığıdır. Bu açıkçası biraz değişken bir konudur. Değişken olması şurdan gelmektedir ki; otomobil her ülkede hatrı sayılır pahada bir ürün değildir. Maalesef ülkemizde vergilerin çok yüksek olması sebebiyle otomobil fiyatları biraz daha ulaşılamaz seviyelere gelmektedir. Yoksa normalde bu kadar ahım şahım, ulaşılamaz fiyatlarda değillerdir. Bahsetiğimiz fark da tam olarak burdan kaynaklanmaktadır. Çünkü gelişmiş bir ülkede iyi kötü kendinize binebileceğiniz bir araba alabilirsiniz ancak bu durum ülkemizde biraz daha zordur hele de şu pandemi sonrası dönem için konuşacak olursak.. İşte böyle bir durumda tabii ki herkesin gelirine göre şartlar değişkenlik gösteriyor olsa da Türkiye gibi, otomobilin fazlasıyla lüks sayıldığı ve üzerine birçok vergi uygulanan bir platform için tabii ki araç kampanyaları olmazsa olmazlardandır. Çünkü bu durum, araba almayı düşünen insanlar için işleri daha da kolaylaştırır şüphesiz ki. O yüzden araç kampanyaları, kendi içerisinde ülkeden ülkeye farklılık göstermekle beraber özellikle bazı ülkeler için paha biçilemez değerdedir diyebiliriz. Yani başta sorduğumuz soruya kısmen evet cevabını vermek eminiz ki gayet uygundur.

Araç Kampanyalarına Markaların Katılımı

Araba kampanyaları genel olarak yılın belli dönemlerinde ve bütün araba markaları tarafından aynı anda yapılmaktadır. Tabii ki her araba markasının kendine has bir kampanya stili bulunmaktadır. Genel olarak hesp indirim üzerine inşa edilmiş girişimler olsalar da ana hedef satış artışı olmakla birlikte bunların yanında model tanıtımları da yer almaktadır. Örnek vermek gerekecek olursa, şu anda yılın son kampanyaları yani aralık ayı kampanyaları güncel olarak devreye girmiş bulunmaktadır. Bu ilk örnekte Ford markasını ele alırsak yeni çıkardığı ‘’Kuga’’ ve ‘’Puma’’ modelleri için giriştiği kampanyalarda amaçları bir yandan satışları arttırmak olduğu gibi bir yandan da yeni modellerin tanıtımını yapmaktır aslında. Çünkü tek kampanyası bunla sınırlı değildir tabii ki ya da Renault firmasını ele alalım. Şu anda en güncel araba kampnayları Clio modelleri üzerine kurulmuştur. Çünkü sene bitiminde artık ağırlık 2021 model araçlara geçecektir ve bu yüzden bu senenin modelleri elden çıkarılmak istenmektedir veyahut hibrit araç modellerinin bayrak taşıyıcısı Toyota firması kampanyalarını hibrit araçların tanıtımı üzerine kurmuştur ağırlıklı olarak. Yukarıda belirttiğimiz üzere ana amaç satış olmakla birlikte markalar, kendi satış ve tanıtım hedefleri doğrultusunda, çeşitli kampanyalar düzenlemektedirler.

Araç Kampanyalarında Marka Kampanya Koşulları Nelerdir?

Araç kampanyalarının her marka altında farklı şekillerde yapıldığından bahsetmiştik. Burada dikkatimizi çeken tek ortak nokta, her markanın kampanyaya katılım şartı olarak kendi firmalarının sigortalarına katılımı şart koşmaları olarak görülmektedir. Onun dışında göze çarpan kampanya örneği vermek gerekirse Renault’un Clio modeli için yapmış olduğu 15 bin tl karşılığında fiyat sabitleme kampanyası da özellikle dolar kurunun belirsiz olduğu şu dönemde iş görür bir kampanya modeli diyebiliriz. Tabii ki bu 15 bin tl ayrıca peşinat olarak da hesaplanmaktadır. Bunun yanında Ford firması da sağlık çalışanlarına %3 indirim kampanyası düzenlemekte şu anda. Citroen ise nakit destekli bir indirim planı ile birlikte vadeli ödeme şansına sahip olduğunuz kredi imkanını kullanıcı tasarrufuna sunmuştur. Bu birkaç örnekte de görüldüğü üzere firmalar kendi imkanları ve hedefleri doğrultusunda çeşitliaraç kampanyaları düzenlemektedir. Araç almayı düşünen kişilere tavsiyemiz, bütçe ve beklentinize en uygun araç/kampanyalar hangisiyse onu seçmenizdir. Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman.


About This Author


sam harriessam harries
Joined: August 20th, 2020
Article Directory /

Arts, Business, Computers, Finance, Games, Health, Home, Internet, News, Other, Reference, Shopping, Society, Sports