Top Site Net Features | Register | Login

Kendi Evinizi İnşa Etmenin Adımları - Blok Çalışması

Zemin kat döşemenizi döküp yüzdürdükten sonra, evinizin alt yapısını tamamlamış ve üstyapıya başlamaya hazırsınız. Bu, yerin üzerindeki her şey anlamına gelir.

Evinizin büyüklüğüne bağlı olarak, önümüzdeki birkaç hafta, evinizin bir bungalov veya çok katlı bir ev olmasına bağlı olarak, zemin kat tavan seviyesine kadar alınan blok işleri ve tuğla işçiliği ile tamamlanacak.

Blok katmanlarınızda izlenecek ana şeyler, kendiniz inşa etmiyorsanız, Damp Proof Coursing (DPC), duvar bağları ve duvar yalıtımınızdır. Bu makalenin amacı doğrultusunda, ev yapımının en yaygın yöntemlerinden biri olan 300 mm'lik bir boşluk duvarına odaklanacağız.

Duvarlarınızdan yükselen nemin oluşmasını önlemek için her duvarın altına zemin kat seviyesinde bir DPC katmanının yerleştirilmesi hayati önem taşır. Örneğin, düz bir duvara 215 mm (9 ") bir blok inşa ediyorsanız, önce 215 mm genişliğinde bir DPC katmanı yerleştirilmeli ve daha sonra üzerine inşa edilmelidir. Uygun DPC, pencerelerin ve kapıların etrafına, yani altından ve arkasından da dahil edilmelidir. pencere pervazları, kapı ve pencerelerin pervazlarına kadar ve ayrıca pencere ve kapıların başları (üstleri) boyunca Herhangi bir iyi ev inşa kılavuzu, belirli alanlardaki uygun DPC'lerin konumları ve boyutları için ayrıntılı çizimler gösterecektir.

Doğru DPC'ler, evinizi inşa ederken doğru yapılması gereken en önemli ayrıntılardan biri değilse de, doğru yapılırsa hattın ilerisindeki birçok olası sorunu önleyecektir yenimahalle kanal açma.

Dış duvarlar için, 100 mm ile ayrılmış kenarda 100 mm genişliğinde iki bloktan oluşan 300 mm boşluklu duvar örneğini kullanarak izlenecek diğer iki detay duvar yalıtımı ve duvar bağlarıdır.

Duvar bağları, blok çalışmasının iki ayrı yaprağını birbirine bağlamak ve onları daha stabil hale getirmek için kullanılır. Genellikle bağlar, 900 mm merkezlerde aralıklı ve daha sonra blok işi yükseldikçe dikey olarak 450 mm aralıklı olan ilk blok sırasının üstüne oturur. Bağın ortasına yerleştirilen damla, suyun boşluğu dışarıdan içeriye köprülemesini durdurmak içindir. Ayrıca, duvar yalıtımını yerinde tutmak için kullanılan bağın üzerinde genellikle plastik bir klips bulunur.

Genellikle 50 mm ile 75 mm arasında kalınlıktaki duvar yalıtımı (mühendisinizden tavsiye alın), blok çalışmasının iç yaprağına sıkıca oturtulmalıdır ve kontrol edilmesi gereken en önemli şey, blok ile blok arasında boşluk olmamasıdır. İzolasyonun, izolasyonun etkinliği üzerinde büyük bir etkisi olabileceği için. İnşaatın blok işi aşamasında izolasyonun gerekli olduğu diğer yerler, dışarıdan içeriye soğuk bir köprü oluşmasını önlemek için pencere pervazının arkasındadır.

Pencere ve kapıların başlıkları, uygun boyutta bir lento ile kapatılmalıdır. Genel olarak 2,5 metreden daha az genişlikteki operasyonlar, açıklığın her iki yanında 200 mm taşıyan beton bir lento ile kapatılabilir. Açıklık bundan daha genişse, uygun bir lento türü için mühendisinize danışmalısınız, örn. bir RSJ veya çelik bir katot lento.

Blok çalışması alt kat tavanınızın seviyesine ulaştığında (genellikle ev tasarımınıza bağlı olarak yaklaşık 2,4 m) zemin kirişlerinizin veya çatınızın başlamasına hazırsınız. Bir bungalov inşa ediyorsanız, çatı ahşaplarınız takılmadan önce veya sonra size üçgen tepeler inşa edip etmemek size bağlıdır. 2 katlı bir ev inşa ediyorsanız, zemin kirişlerinizi yerleştirebilir ve bunları döşeyebilir ve daha sonra tartışılan aynı prensipleri kullanarak blok çalışmanızın geri kalanını çatı seviyesine geri dönebilirsiniz.


About This Author


sam harriessam harries
Joined: August 20th, 2020
Article Directory /

Arts, Business, Computers, Finance, Games, Health, Home, Internet, News, Other, Reference, Shopping, Society, Sports